בינה מלאכותית - מושגי יסוד ושימוש מושכל
מושגי יסוד בסיסיים
בתחום מודלים גדולים של שפה - טכניקה ליצירת הנחיות, שאלה או שאילתא, בשפה טבעית, ובאמצעות מיומנויות מסוימות, המוזנות למודלים גדולים של שפה, המאפשרת לזהות ולפרש אותן בצורה שתאפשר מענה רלוונטי לתכני הפרומפט. לרוב מדובר בתהליך דיאלוגי המאפשר לדייק עד לקבלת מענה רלוונטי.
תת קבוצה של בינה מלאכותית יוצרת, מבוססים על ארכיטקטורת GPT (Generative Pre-trained Transformer). מאומנים על כמויות עצומות של נתונים ובעלי יכולת סטטיסטית לחקות, לסנתז וליצור טקסט מפורט בעל מאפייני שפה טבעית, באמצעות הערכות מתמטיות של קשרי מילים בטקסט ויכולת החיבור ביניהן.
עוסקת בפיתוח מודלים ואלגוריתמים סטטיסטיים המאפשרים למכונות ללמוד מנתונים, לשפר ביצועים, ולקבל החלטות בצורה אוטונומית ללא תכנות מראש.
תת קבוצה מתקדמת של למידת מכונה. ממנפת יכולות של רשתות עצביות מלאכותיות, הבנויות בהשראת המבנה ותפקוד המוח האנושי. מה שמוביל לשיפור הביצועים במשימות שונות. כוללת מודלים המותאמים לביצוע משימות רבות ומגוונת.
תחום רחב ומוכר עוד משנות החמישים של המאה העשרים, המתמקד בחיקוי אינטליגנציה אנושית: פיתוח אלגוריתמיים שונים המסוגלים לבצע משימות הדורשות אינטליגנציה אנושית, כמו הבנת שפה טבעית, זיהוי דפוסים, קבלת החלטות ולמידה מתוך ניסיון. |
שימוש מושכל
|
חשוב לדעת
|
|