ערב השקה לספרם של ד"ר עטרה איזקסון ופרופ' דב שוורץ: מוסיקה, יהדות, ישראליות ואנחנו ולספר של ד"ר איזקסון יצירתיות בהוראה מורה ותלמיד בעולם משתנה
מערך הספריות והמידע אירח ערב השקה כפול לכבוד צאת שניים מספריה של הד"ר עטרה איזקסון: "מוסיקה, יהדות, ישראליות ואנחנו: מסע של זהות, "ד"ר עטרה איזקסון ופרופ' דב שוורץ ו"יצירתיות בהוראה מורה ותלמיד בעולם משתנה", ד"ר עטרה איזקסון.
בערב מוסיקלי וספרותי שבו השתתפו כ 70 אנשים נערך דיון על הקשר בין מוסיקה וחינוך והוראה. על התבגרות בחיפה של שלהי שנות השישים אך בצל השואה ועל הקשר של כל זאת לציונות הדתית.
הקלטה של הערב:
הערב התקיים ביום ה 30.9.21 בשעה 17:30 בזום.
קצת על הספרים:
מוסיקה, יהדות, ישראליות ואנחנו: מסע של זהות
הספר שלפנינו מתאר את המוסיקה כמחברת עולמות. המוסיקה מאפשרת דיאלוג אמיתי, והיא הפתיחה לספרם של עטרה איזקסון ודב שוורץ. אבל מסתבר שהמוסיקה לא המציאה את הדיאלוג יש מאין. היא חשפה את ההיסטוריה והתשתיות המשותפות בעיר אחת על הכרמל. מתוך הניתוח המוסיקלי מתגלים שני עולמות: עולמה של ילדה לא דתית וילד ציוני דתי הגדלים בחיפה של שנות השישים והשבעים, משיקים במוסדות החינוך (בית הספר הריאלי העברי ואוניברסיטת בר אילן) ונחשפים בשיח של דור שני לשואה. הספר נע בין השיטתי והמחקרי לבין האוטוביוגרפי והאישי, לעתים בכתיבה ביקורתית ולעתים בהומור ובכאב. כתיבתו זורמת ומחברת יקומים נבדלים לכדי מסכת אחת. מתוך הדיאלוג שבין השניים מתלבנות סוגיות כמו יהדות ומוסיקה, הוראה ומוסיקה, אמנות חזותית ומוסיקלית ומדעי המוח ומוסיקה.
יצירתיות בהוראה מורה ותלמיד בעולם משתנה
ספר זה עוסק בשתי סוגיות קריטיות במערכת החינוך כיום: האחת, התקשורת בין מורה לתלמיד בכללה ניהול כתה והצעת פתרונות לבעיות משמעת; והשנייה, שינוי ועדכון שיטות ההוראה הקיימות לגישות רלוונטיות למאה ה־21 המשלבות חשיבה יצירתית. ספר זה מנסה לבאר ולחדד את המקום של המורה כדמות משפיעה ומכוננת, למרות שתפקידו השתנה. המורה אמור לפתוח צוהר ללמידה מסועפת, רבת היבטים, ללמד איך ללמוד וכיצד להתמודד עם מאגרי הידע העצומים הקיימים. ספר זה מיועד לאנשי חינוך, חוקרים, מורים והורים שהחינוך יקר לליבם. הוא מציע כיצד ניתן להתגבר על מדכאי למידה ומציע גישות מסקרנות של עשייה יצירתית ולמידה משותפת במאה ה־21.
תאריך עדכון אחרון : 02/11/2021