סדרת הרצאות העשרה "בחופשת הסמסטר- לא מלמדים, לומדים"

 

מערך הספריות והמידע שמח להזמין את הסגל האקדמי והסטודנטים לתארים מתקדמים לסדרת הרצאות העשרה, אשר תתקיים במהלך חופשת סמסטר א'.

ההרצאות התקיימו בזום בימי שני בין השעות 12:00-11:00 (למעט הרצאה אחת)

 

31.1.22- הרצאה ראשונה

טקסט מלא בקליק אחד- כלים חדשים במערך הספריות והמידע  Nomad LibKey  ו- BrowZine

המרצה: לאה נמדר,ספרנית הדרכה ויעץ, מערך הספריות והמידע

תקציר ההרצאה: בהרצאה זו נכיר אסטרטגיות גישה מתקדמות לתכנים דיגיטליים של כתבי עת, המספקות היכרות קרובה עם אוסף כתבי העת האלקטרוניים ובגישה מהירה לטקסט מלא ללא תשלום.

Libkey Nomad: תוסף לדפדפן לגישה מהירה לטקסט מלא של מאמרים מתוך מאגרי מידע במנוי האוניברסיטה, ומתוך אתרי אינטרנט כדוגמת Pubmed, ReserchGate, Wikipedia ועוד.

Browzine: ניווט בכתבי עת מחקריים בטקסט מלא, גישה לתוכן העניינים של כתב עת נבחר, גישה לטקסט מלא של מאמרים, בניית ספרייה אישית ועוד.

הקלטת ההרצאה

 

הרצאה על ליבקי ובראוזין

 

7.2.22 - הרצאה שנייה 

מאגר הפטנטים ב- NexisUni - כמקור עסקי, משפטי וטכנולוגי.

המרצה: עינת גבאי, מנהלת עסקית של LexisNexis אחראית על אפיון צרכים, מכירות, הדרכות, הטמעת המאגרים וביצוע חיפושים מתקדמים.

תקציר ההרצאה: בקשות ופרסומי פטנטים מהווים מקור מידע ייחודי ועשיר לנושאים מדעיים, טכנולוגיים, משפטיים ותחרותיים. מידע בעל ערך רב החיוני להבנת אסטרטגיית המתחרים. חשיפה מוקדמת לרשימת הבקשות והפטנטים של החברות והמתחרים בשוק, מאפשרת התמצאות מעמיקה עם הסביבה העסקית והתחרותית בה פועלת כל חברה כמו גם זיהוי מידע טכנולוגי ותחרותי חיוני ורב חשיבות.  בהרצאה נערוך הכרות קצרה עם ממשק הפטנטים במאגר NexisUni שברשות האוניברסיטה.

ההרצאה לא הוקלטה.

 

 

הרצאה על פטנטים

 

14.2.22- הרצאה שלישית

בואו נערוך את זה! – על עריכת תוכן, עריכת לשון והתקנה.

המרצה: ד"ר רקפת דילמון, המחלקה ללשון העברית וראש התוכנית ללימודי עריכה באוניברסיטת בר-אילן.

תקציר ההרצאה: ההרצאה תעסוק בסוגים שונים של עריכת טקסטים, החל מעריכת תוכן וכלה בעריכת לשון, בשילוב דוגמאות של טקסטים מסוגות (ז'אנרים) שונות. הקהל ילמד על ההבדל בין סוגי העריכה ויתנסה בעצמו בעריכה קלה של טקסטים קצרים.

ההרצאה לא הוקלטה.

 

הרצאה על עריכת לשון

 

21.2.22- הרצאה רביעית

Mendeley vs. Zotero vs. EndNote – כלים לניהול וציטוט ביבליוגרפיה.

המרצה: יודפת תעשה, מידענית, הספרייה למדעי החברה, מערך הספריות והמידע.

תקציר ההרצאה:

הולכים לאיבוד בין כל המאמרים שאספתם?! כל כתב עת דורש כללי ציטוט משלו?! לא מוצאים את הפסקה שקראתם לקראת פרסום מאמר שאתם כותבים?!

בואו להכיר Mendeley, Zotero ו- EndNote - התוכנות לניהול ציטוטים שיעשו לכם חיים קלים.

החל מאיסוף המאמרים וסידורם, דרך הוספת הערות והארות ישירות ל- PDF, ועד הוספת אזכורים והפניות תוך כדי כתיבת מאמרים.

שימו לב- בהרצאה נציג את התוכנות ונדגים עבודה עם כל אחת מהן. זוהי לא הדרכה מפורטת.

להדרכות מפורטות על כל תוכנה בנפרד ניתן לפנות למחלקת הדרכה בדוא"ל

 

הקלטת ההרצאה

 

הרצאה על כלים לניהול ביבלגיורפיה

 

24.2.22- הרצאה חמישית- תתקיים ביום חמישי בשעה 12:00

"ארון הספרים היהודי המקוון"- כלים ומאגרים חינמיים במדעי היהדות.

המרצה: יעלה דרור, סגנית מנהל הספרייה למדעי היהדות, מערך הספריות והמידע

תקציר ההרצאה:

בהרצאה זו נכיר את הכלים החינמיים הנמצאים ברשת: על התורה, ספריא, עולם התנ"ך, עיתונות יהודית היסטורית ואתר המפות של תל-חי. ההרצאה מיועדת לחוקרים במדעי היהדות ולכל מי שמתעניין בארון הספרים היהודי.

 

הקלטת ההרצאה

 

הרצאה על מאגרים חינמיים ביהדות

 

28.2.22 הרצאה שישית

מערכת CRIS: אני נראה ומתועד - משמע אני קיים!

ההרצאה מיועדת לסגל האקדמי בלבד!

המרצים: ד"ר ישראל בלפר, רכז תפוקות מידע ודירוגים ופרויקטור CRIS בלשכת הרקטור וד"ר חיה בינוסוביץ, מנהלת הספרייה לפסיכולוגיה ואחראית על נושא CRIS במערך הספריות והמידע

תקציר ההרצאה:

(Current Research Information System) CRIS היא מערכת לאחסון מידע, מסד נתונים עצום, המספק תמונת מצב עדכנית על תוצרי המחקר ועל הפעילות האקדמית של חברי הסגל והחוקרים במוסדות האקדמיים. המערכת מאפשרת לנהל את הנתונים, למפות אותם, וכן יוצרת קשרים בין נתונים הנמצאים בה, כמו קשרים בין פעילות אקדמית לפרסומים, קשרים בין פרסומים שונים, קשרים בין חוקרים המקיימים שיתופי פעולה ביניהם ועוד.  

במפגש זה נכיר את המאפיינים של המערכות לניטור המידע מסוג זה ואת חשיבותן עבור חוקרים וחברי סגל בכל שלבי הקריירה, עבור היחידות האקדמיות ועבור המוסדות האקדמיים. המערכת מסייעת לחוקרים לארגן את הפרופיל שלהם, ולשפר את איכות המידע בו על תוצרי המחקר, על הפעילות המדעית, על הקניין הרוחני, על מגוון הפעילויות האקדמיות ועוד, וממילא גם מספקת תמונת מצב עדכנית הנחוצה מנקודת המבט של הניהול האקדמי והמוסדי. 

ההרצאה היא מבוא כללי לנושא CRIS והקדמה למפגש קרוב של חברי הסגל והחוקרים באוניברסיטת בר אילן עם הפיתוח הנוכחי של מערכת CRIS בישראל, המוטמעת כעת בהדרגה בכל האוניברסיטאות בארץ. 

ההרצאה לא הוקלטה.

 

הרצאה על CRIS

 

נשמח לראותכם בהרצאות.

יש לכם עוד שאלה? פנו אלינו דרך הדוא"ל Lib.Ref@biu.ac.il או הטלפון 03-5317955