אודות הספרייה
במתחם הספרייה לשפות ולתרבויות כלולים אוספי הספרייה של המחלקות: תרבות צרפת, תרגום וחקר התרגום, ערבית ולימודי אסיה.
בספרייה תמצאו מרחב לימוד מגוון, אזור המתאים ללמידה בקבוצות וללמידה שקטה, מחשבים לשימוש הסטודנטים, פינת קפה וצוות השמח לסייע בכל עניין: הכוונה וייעוץ ביבליוגרפי למרצים, חוקרים וסטודנטים.
הספרייה לצרפתית
הספרייה לצרפתית מונה כשלושים אלף כותרים רובם בצרפתית. הספרייה עשירה בספרי עיון, מחקר, מילונים, אנציקלופדיות וכתבי עת בתחומים שונים. לצד סופרים קלאסיים בעלי שם בספרות הצרפתית, כמו סימון דה בובואר, ויקטור הוגו, אמיל זולא, אונורה דה בלזק, מרסל פרוסט, ז'אן פול סארטר ועוד רבים אחרים, אפשר למצוא ספרים של סופרים צרפתיים בני זמננו, כמו מישל וולבק, פרד ורגס, ג'ורג' סימנון, פטריק מודיאנו ועוד. בנוסף ברשות הספרייה אוסף גדול ומגוון של ספרי קומיקס.
נוסף לרכישה שוטפת של ספרים, כתבי עת ופריטי מדיה, הספרייה קיבלה תרומות של אוספים פרטיים עם פריטים נדירים. הספרייה לצרפתית היא הגדולה במזרח התיכון. בספרייה אוסף אודיו-ויזואלי נרחב בצרפתית הנגיש לסטודנטים של המחלקה ולחוקרי האוניברסיטה.
הספרייה לתרגום וחקר התרגום
ספריית המחלקה לתרגום וחקר התרגום היא מהטובות בתחומה בקנה מידה עולמי. היא מתעדכנת בקביעות. לתנופה מיוחדת זכתה הספרייה עם קבלת האוספים הפרטיים מעזבונותיהם של שני מתורגמנים בעלי מוניטין – אדם ריכטר ז"ל, ממקימי המגמה למתורגמנות דאז, ואדית אחיסר ז"ל, ושל המתרגמת וחוקרת התרגום מרים דינור ז"ל, אשר לימדה במחלקה בין השנים 1999-1990. כמו כן נכללים בספרייה ספרים בנושאי חקר התרגום מעיזבונה של החוקרת פרופ' מרים שלזינגר ז"ל, שלימדה באוניברסיטה בשנים 2012-1978, ושימשה כראש המחלקה לתרגום בשנים 2007-2004. לצד חומר רקע עשיר בחקר התרגום, חקר השיח ופרגמטיקה עומדים לרשות המבקרים בספרייה מילונים חד-לשוניים ודו-לשוניים, ספרי סגנון ועריכה, מונחונים ועוד במגוון הלשונות הנלמדות במחלקה ובמגוון נושאים.
הספרייה לערבית
למחלקה לערבית אוסף ספרים עשיר ומגוון. האוסף מקיף קשת רחבה של נושאים בתחום הערבית והאסלאם. האוסף כולל פרשנות קוראן, קובצי חדית' ופרשנות חדית', קובצי ביוגרפיות, כרוניקות, קובצי שירה קלאסית, ספרי הלכה ותיאולוגיה, וסוגות שונות של ספרות יפה בשפה הערבית הקלאסית והמודרנית. כמו כן, האוסף כולל מגוון גדול של מילונים, אנציקלופדיות, קונקורדנציות, ספרי דקדוק, ספרים בערבית-יהודית וכתבי עת.
הספרייה ללימודי אסיה
אוסף לימודי אסיה מונה מעל אלף ספרים בנושאי תרבות, היסטוריה, ספרות ודת של המדינות: יפן, סין, קוריאה והודו. האוסף עשיר ועכשווי, ומתרחב הודות לרכישה תדירה ותרומות משמעותיות של "קרן קוריאה" (Korea Foundation), שגרירות הודו ועוד. האוסף משמש סטודנטים וחוקרים של המחלקה ושל מחלקות אחרות בקמפוס המתעניינים ועוסקים בלימודי אסיה. בין הספרים אפשר למצוא גם ספרי לימוד ומילונים של השפות השונות.